Limaweb blog

Limaweb blog

Mere sommernyt - og første skoledag

Pias indlægPosted by Pia 2012-08-13 09:35
Så blev det 1. skoledag for Line og Marie, som i dag er startet i hhv. 5. og 2. klasse – hvilket jeg ikke er helt tilfreds med, da jeg vil beholde mine SMÅ BØRN... Dette er naturligvis er intern joke, jeg har kørende med de kære piger, som synes, jeg er noget så fjollet, når jeg hele sommeren har påstået, at jeg har lavet aftale med skolen om, at de begge skal blive i 4. og 1. klasse – FOR EVIGT!! Marie har så – stort smilende - belært mig om, at man altså SKAL rykke op, og at jeg må lære at leve med det. De unger har en god humor og har efterhånden lært, hvornår jeg pjatter og ikke skal tages alvorligt.... Vi fjoller rigtig tit, fantaserer og griner af vores skøre historier. Jeg ELSKER bare lyden af pigernes latter!! Jeg nåede ikke lige at få taget et billede af pigerne her til morgen, men der er jo masser af dejlige billeder af dem i gallerierne smiley.

Måske undrer du dig over, at jeg kan sidde og skrive dette en helt almindelig hverdag – at jeg ikke er på arbejde...? Det er simpelthen fordi, jeg er tvunget hjem på afspadsering, har haft lidt for mange overarbejdstimer op til sommerferien – og hellere afspadsere nu end om 14 dage, hvor der igen (sikkert) er mega travlt... Derfor kan jeg få til til at fortælle om noget af det, vi har lavet siden sidst:

Line og Marie har jo været på camping ved Esbjerg sammen med deres mormor og morfar. Der var jo opvarmet swimmingpool på pladsen, og der gik vist kun en lille times tid fra ankomst, til pigerne var hoppet i poolen... De har også været på shopping og på tur til Ribe Domkirke. På campingpladsen fandt begge piger hurtigt jævnaldrende legekammerater at hygge med – og det har været alletiders gode ferie, synes alle fire.

Herhjemme er vi blevet klogere på Fixe, som ikke længere kommer med på badeværelset sammen med mig om morgenen – det er simpelthen for varmt/fugtigt for ham. Når jeg står op 5.30, sover han endnu, så jeg går direkte i bad. Når jeg er færdig på badeværelset, vækker jeg Fixe (hvis han ikke allerede er vågen), og så går vi en lille tur sammen – bare her på vejen – og han får sædvanligvis både ”bimmelimmet” og ”bummelummet”. Appetit har han ikke om morgenen, så han tuller bare lidt omkring – og er naturligvis med til at vække pigerne smiley. Stor succes!
Der har til gengæld ikke været særlig stor succes med at få Fixe til at sove, når Jan er kommet hjem fra natarbejde (samme uge som pigerne var på camping). Det gik meget godt de første 3 formiddage, men derefter... NÆ NEJ! Fixe vil ikke sove!! Så hunden har allerede lært, at det betaler sig at pive, for så står Jan op... I sidste uge var Line hjemme (dog ikke fra søndag til tirsdag, hvor hun var hos Mathilde), så hun tog sig super godt af Fixe, men fra nu af er pigerne i skole og jeg på arbejde, så Jan bliver nødt til at ignorere Fixes ”hylen”! Fixe har også kaldt efter mig her i formiddag, men jeg har ikke reageret på det – og efter få forsøg er her igen helt stille...
Fixe har i øvrigt prøvet en helt kort tur i min cykelkurv; først trak jeg med cyklen, derefter cyklede jeg, og det gik bare så fint. Fixe var naturligvis bundet forsvarligt fast. Vi glæder os til længere cykelture ud i det blå, f.eks. ned til søerne eller parken, hvor vi så kan gå en tur. Det går fint med at være alene hjemme. De få gange han har prøvet det, har han opholdt sig i hvalpegården, og når vi kommer hjem, strækker han sig og gaber - gode tegn, synes jeg! Og så er han bare så glad for at se os smiley.
Fixe og jeg har været på gåture i skov og nabolag. Han er ikke så vild med gåturene her på vejen, men i skoven er der ingen problemer. Fixe blev stukket på det ene øre af en hveps på en af gåturene her på vejen, og siden da gider han ikke rigtig med ud på vejen. Lidt træls, men vi forsøger at rette op på den dårlige oplevelse ved at have de lækreste godbidder med på gåturene her på vejen.

I går holdt vi fødselsdag for Line, sammen med alle bedsteforældre og Ketty & Johnny. 14 dage i god tid godt nok, men det er pga. sjægte VM + spejderlejr for Marie næste weekend og fest hos Bitten og Kim lørdag d. 25. august. Det var rigtig hyggeligt i går; vejret var skønt, og vi opholdt os i haven hele eftermiddagen. Vi serverede en nybagt bolle med pålæg, ost eller marmelade, derefter kærnemælkshorn, som Line havde bestilt – og også selv havde været med til at lave (sammen med Jan). Senere grillede vi pølser til dem, der havde lyst. Det havde de fleste. Kun Ketty og Johnny var kørt, da Johnny desværre døjer med ryggen. Line er meget glad for både kamera og penge, TAK! Udstyret med kameraet er hun jo bare SÅ KLAR til lejrturen til Fur d. 22. august!


Lørdag fik vi impuls-besøg fra Kennel Yorkieland's! Lene og Leif + 7 hunde var i Skive og kom omkring os på vejen hjem. Det var så dejligt at se dem igen (alle 9!) – og sjovt at se Fixes bror Russi! Der gik ikke lang tid, før de to brødre tumlede og legede sammen smiley. Det var så kært! Efter en times tid i vores have, kørte vi alle (dog ikke pigerne, som lige havde gang i noget andet) et smut ud til Dollerup Bakker, idet Lene og Leif efterspurgte noget smuk natur her i området. Og de blev bestemt ikke skuffede! Der er jo bare en fantastisk udsigt over søen og bakkerne fra området ved ishuset. Vi nød vejret og hinandens gode selskab – og en is – på en bænk ved ishuset, rigtig hyggeligt. TAK fordi I kiggede forbi! Jeg har set billederne fra jeres besøg hos os på din blog, Lene. De er fine smiley.
Lørdag aften var vejret skønt; lunt og vindstille, så vi lavede bål i haven - og ristede skumfiduser. Det var bare så hyggeligt!I haven har vi lige nu de flotteste georginer! Billeder har jeg taget, og de kan ses i galleriet Natur. Også Fixes, Lines og Maries gallerier er opdaterede.

Nu vil jeg køre ind til byen for at købe en gave til min kollega Lone, som havde fødselsdag i lørdags. Jeg er spændt på at se hende i morgen (forhåbentlig da) og høre, om hun er blevet raskmeldt efter sygemelding med dårlig ryg...
Kl. 11.45 har pigerne fri fra skole, og jeg har lovet at hente dem, når de har fri. Så er der sikkert et par bøger, som skal bindes ind og en hund, som gerne vil lege smiley.


  • Comments(0)//www.limaweb.dk/#post113