Melonbøf & kartoffelmus

Melonbøf & kartoffelmus

... noget mad ...

Mad skal der til
- og mad kan vi li'!

Blåbærmuffins

KagePosted by Pia Sun, February 04, 2018 14:15:56
Til 12 stk. lækre muffins skal bruges:

200 g blåbær
70 g smør
1,75 dl créme fraiche 18%
1 æg
100 g sukker
citronskal af en halv økologisk citron
1/4 tsk. natron
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
195 g hvedemel
3 spsk rørsukker.

Smørret smeltes. Find et piskeris og en røreskål. Smeltet smør blandes med créme fraiche og æg. Pisk også de 100 g sukker og citronskal i. Skift nu piskeriset ud med en røreske, gerne af træ.
Bland mel, natron og bagepulver. Melblandingen røres grundigt sammen med smørblandingen. Undgå klumper. Blåbærrene vendes forsigtigt i til sidst.

Fordel dejen i 12 muffinsforme (smør/spray gerne formene forinden). Drys til sidst ca. en halv teskefuld rørsukker på toppen.

Bag i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter. De skal helst spises samme dag, som de er bagt (hvilket ikke bør være noget problem. De er SÅ LÆKRE!).

Variation:
Prøv med hindbær eller brombær, og evt. hakket, hvid chokolade. Lav evt. glasur af saft fra de samme bær, som er i kagen. Brombærglasur - NAMME NAM! smiley




Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.