Melonbøf & kartoffelmus

Melonbøf & kartoffelmus

... noget mad ...

Mad skal der til
- og mad kan vi li'!

Tysker-spaghetti

KødretterPosted by Pia Wed, October 14, 2015 18:20:23
At lægge denne ret under kødretter er nok lidt søgt, men der er dog bacon i, så det er ikke helt ved siden af.
Jeg lærte at lave retten, da jeg var i Tyskland som au-pair for efterhånden læææænge siden. Det er ikke så tit, jeg laver den (pga. mælkeprodukterne), men indimellem trænger vi til den - for den smager ret godt. På tysk hedder den Nudelauflauf. smiley

Tænd ovnen på 200 grader.
Ca. 250 gram spaghetti (de lange, tynde) koges - men kog dem 2 minutter mindre end anbefalet på pakken. Koges med salt.
Find en ovnfast skål med høje kanter (min er 20 cm i diameter og ca. 10 cm høj). Smør den indvendig.
5-6 store tomater skæres i skiver.
1 pakke bacon i skiver skæres i 2 x 2 cm stykker.
2 dl mælk piskes let sammen med 3 æg og knap en teskefuld salt.
Fintrevet parmesanost.

Tag en tredjedel af den kogte pasta og læg den i den smurte skål. Læg tomatskiver og bacon ovenpå, drys med lidt parmesan og friskkværnet, hvid peber. Lav tre lag spaghetti, tomat, bacon og ost. Det øverste lag skal have bacon og parmesan øverst. Til sidst hældes ægge-/mælkemassen over, og retten bages i ovnen i ca. 30 min. Det øverste lag bacon bliver sprødt og lækkert!

MUMS!

Giv en simpel, grøn salat dertil og evt. brød.






Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.