Melonbøf & kartoffelmus

Melonbøf & kartoffelmus

... noget mad ...

Mad skal der til
- og mad kan vi li'!

Hakkedrenge til grill

KødretterPosted by Pia Thu, July 25, 2013 00:26:11
1000 g oksefars
2 rødløg i små tern
1 dl rasp
1 æg
2 tsk salt
friskkværnet, sort peber
1 spsk. løgpulver
3 "sider" grillet, syltet, rød peberfrugt
3 spsk. HP-sauce

De tørre krydderier blandes sammen i en stor skål. Resten tilsættes, og det hele æltes godt sammen.

Jan fik en bøfformer i fødselsdagsgave, og vi har brugt bøfformeren et par gange nu og har erfaret, at bøffer af 1,5 - 2 cm tykkelse bliver bedst på grillen. De når simpelthen ikke at blive tørre under grilningen. Smager skønt med en god salat, f.eks. den nemme sommersalat.

Brugen af løgpulver og HP-sauce i bøffer stammer fra en amerikansk burgerrestaurant i New York iht. Mik Schack, oplyser Jan. Opskriften herover er Jans egen version, men inspirationen er hentet her:
http://www.madjournal.dk/opskrift.php?id=47

Dertil nye kartofler og en dejlig krydderurtesovs.