Melonbøf & kartoffelmus

Melonbøf & kartoffelmus

... noget mad ...

Mad skal der til
- og mad kan vi li'!

Glutenfrit brød

BrødPosted by Pia Fri, June 01, 2012 22:48:36
Jeg faldt over denne opskrift en dag, kender et par stykker med glutenallergi og har sendt den til dem. Jeg har ikke selv "prøvekørt" den endnu, men tænker at jeg vil prøve en dag, lige pludselig...

INGREDIENSER:
0,5 l vand
25 g koldpresset olivenolie
1 tsk. honning
30 g gær (obs: her kan man ikke udskifte med surdej, fordi der jo er mel, altså gluten, i surdejen)
3 spsk. HUSK (specialprodukt til glutenfrit brød - kan fås i helsebutikker)
110 g kikærtemel
120 g rismel
150 g kartoffelmel
50 g boghvedemel
50 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
En lille håndfuld salt
1/2 tsk. stødt koriander eller anden smagsgiver.

FREMGANGSMÅDE:
Bland vand, gær og honning. Tilsæt HUSK, til det gelerer, og derefter en smule mel (bare bland alt melet sammen til én blanding). Tilsæt herefter olie og resten af melet samt salt. Ælt grundigt og lav 8-10 flütes af dejen. Lad hæve til dobbelt størrelse og bag ved 225 grader i cirka 15-20 minutter.

Brødet kan fryses. Så har man altid noget lækkert brød til gæster, som skulle være så uheldige at lide af glutenallergi.


http://go.tv2.dk/articledag/id-50197541:pizzakongens-bedste-glutenfri-br%C3%B8d.html?forside